Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Gözleme Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Gözleme Tarifi



Kıymalı Gözleme Tarifi

Hamur için;

4 su bardağı un

15 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Ayrıca:

250 gr tereyağı

Derin bir karıştırma kabının içinde un, su ve tuz karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin

Hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırın Bezeleri çok ince yufka şeklinde açın

Üzerini eritilip ılıtılmış tereyağıyla yağladıktan sonra kare şeklinde katlayın

5 dakika dinlendirdiğiniz gözlemeleri kızgın sac üzerinde veya yağsız teflon tavada arkalı önlü kızartın Ateşten aldıktan sonra tekrar yağlayın ve servis yapın

Not: İsterseniz gözlemenin içine lor peyniri, kavrulmuş kıyma koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla