Konu
:
Deniz Mahsüllü Krep Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Mahsüllü Krep Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Mahsüllü Krep Tarifi
Deniz Mahsüllü Krep Tarifi
Malzeme:
Sosu İçin :
200 ml krema
40 gram rokfor peyniri
1/2 tablet Bizim Mutfak Tavuk Suyu
İç Malzeme için :
50 gram kalamar
50 gram ahtapot
50 gram Teremyağ
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet domates
50 gram taze kaşarpeyniri
1 adet muskat
1 çay kaşığı Karabiber
Krep Hamuru için :
1 paket (165 gram) Bizim Mutfak Krep
2,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
50 gram Bizim Margarin
Bir tutam Tuz
Bir tutam Tozşeker
Krep hamuru için Bizim Mutfak Krep toz karışımı, 2 yumurta ve sütü bir kaba alıp çırpın
Bir parça margarini teflon tavaya alıp eritin
Bir kepçe dolusu krep harcını tavaya dökün
Tavanın her yerine eşit dağılması için tavayı hafifçe sallayın
Krepleri arkalı önlü pişirin
Malzeme bitene kadar her seferinde margarin ekleyerek devam edin
Diğer tarafta geniş bir tencerede temizlenmiş kalamarları bol suda 10 dakika haşlayın
Süzüp doğrayın
Ahtapotları de küçük küçük doğrayın
Tavada Teremyağ'ı eritin ve deniz mahsullerini 5 dakika soteleyin
Sarımsak, muskat ve kaşar peynirini rendeleyip doğranmış domates ve biberle birlikte tavaya ekleyin
Karıştırıp bir taşım kaynatın ve tavayı ocaktan alın
Deniz ürünlü iç malzeme ılınınca kreplerin içine paylaştırın
Isıya dayanıklı derin bir kabın içine krepleri yerleştirin Sos için malzemeleri bir kabın içinde karıştırıp kreplerin üzerine dökün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-6 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul