Konu
:
Patatesli Buzluk Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Buzluk Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Buzluk Böreği Tarifi
Patatesli Buzluk Böreği Tarifi
2 adet hazır yufka
4-5 adet orta boy patates
2 adet yumurta
1 su bardağı lor peyniri (veya tuzsuz beyaz peynir)
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
karabiber
Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvıyağ
Önce patatesleri yumuşayıncaya dek haşlayıp süzün
Kabuklarını soyun
Henüz sıcakken derin bir kabın içine rendeleyin
Tuz ve karabiberini serpiştirin
Üzerine yumurtaları kırın ve sütü ekleyin
Lor peyniri veya tuzsuz beyaz peyniri de katıp çatalla tüm malzemeyi iyice ezip, karıştırın
Şimdi mutfak tezgahının üzerine iki yufkayı üst üste koyarak açın
1 kahve fincanı kadar suyu, özellikle yufkaları ucuna doğru elinizle serpiştirin yada fırçayla sürün
Yukarıda hazırladığınız patatesli harcı da yufkanın tüm yüzeyine dağıtarak yayın
Sonrada yufkanın bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarın
Ruloyu tam ortadan ikiye bölün ve ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine sararak en az bir gece derin dondurucuda bekletin
Kızartacağınız zaman buzluktan çıkarın
Oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin
Buzu hafifçe çözülen börekleri 2 parmak eninde parçalar elde edecek şekilde dilimleyin
Geniş bir tavada sıvıyağı kızdırın ve börekleri önlü arkalı kızartıp, önce kağıt peçete üzerinde yağını emdirin
En sonunda da sıcak yada ılık olarak servise sunun
Not: Bu böreği, buzu tamamen çözülmeden kızartmanız gerekir
Aylarca buzlukta bekletip gerektiğinde tam olarak çözülmeden kızartabilirsiniz
Çok daha lezzetli olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul