Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Buzluk Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Buzluk Böreği Tarifi



Patatesli Buzluk Böreği Tarifi

2 adet hazır yufka

4-5 adet orta boy patates

2 adet yumurta

1 su bardağı lor peyniri (veya tuzsuz beyaz peynir)

1 su bardağı süt

2 çay kaşığı tuz

karabiber

Kızartmak İçin;

1 su bardağı sıvıyağ

Önce patatesleri yumuşayıncaya dek haşlayıp süzün Kabuklarını soyun Henüz sıcakken derin bir kabın içine rendeleyin Tuz ve karabiberini serpiştirin

Üzerine yumurtaları kırın ve sütü ekleyin Lor peyniri veya tuzsuz beyaz peyniri de katıp çatalla tüm malzemeyi iyice ezip, karıştırın

Şimdi mutfak tezgahının üzerine iki yufkayı üst üste koyarak açın

1 kahve fincanı kadar suyu, özellikle yufkaları ucuna doğru elinizle serpiştirin yada fırçayla sürün Yukarıda hazırladığınız patatesli harcı da yufkanın tüm yüzeyine dağıtarak yayın

Sonrada yufkanın bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarın Ruloyu tam ortadan ikiye bölün ve ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine sararak en az bir gece derin dondurucuda bekletin

Kızartacağınız zaman buzluktan çıkarın Oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin Buzu hafifçe çözülen börekleri 2 parmak eninde parçalar elde edecek şekilde dilimleyin

Geniş bir tavada sıvıyağı kızdırın ve börekleri önlü arkalı kızartıp, önce kağıt peçete üzerinde yağını emdirin En sonunda da sıcak yada ılık olarak servise sunun

Not: Bu böreği, buzu tamamen çözülmeden kızartmanız gerekir Aylarca buzlukta bekletip gerektiğinde tam olarak çözülmeden kızartabilirsiniz Çok daha lezzetli olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla