Konu
:
Mendil Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mendil Böreği Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Mendil Böreği Tarifi
Mendil Börek Tarifi
Malzemeler
3 yufka
1,5 çay bardağı maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı ve sarısı ayrılır)
2-3 milföy hamuru
İçi için;
100 gr
beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz
Yufkanın aralarına ve üzerine fırça yardımıyla maden suyu ve sıvı yağ sürerek üst üste serelim
Yufkaların karşılıklı iki kenarını ortada birleşecek şekilde kapatalım
Üzerlerine tekrar maden suyu ve sıvı yağ sürelim
Kapatılmayan iki kenarı ortada birleşecek şekilde kapatalım
Bir kapta ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu ve yumurta akını karıştıralım
Kare şeklini alan yufkaların orta kısmına peynirli içi yayalım
Yufkanın köşelerini zarf şekli alacak biçimde kapatalım
Once böreğin katlanmış yerlerini keselim
Üçgen şekline gelen 4 parçanın orta yerlerini de keserek 8 eşit üçgen elde edelim
Arzuya göre süslemek için milföy hamurlarını şeritler halinde keselim
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim
Şeritleri böreklerin üzerine yapıştıralım
Önceden ısıtılmış 220 ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından alalım
NOT: Börekleri pişer pişmez fırından almazsanız, kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybederler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul