Yalnız Mesajı Göster

Mendil Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mendil Böreği Tarifi



Mendil Börek Tarifi

Malzemeler
3 yufka
1,5 çay bardağı maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı ve sarısı ayrılır)
2-3 milföy hamuru
İçi için;
100 gr beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz

Yufkanın aralarına ve üzerine fırça yardımıyla maden suyu ve sıvı yağ sürerek üst üste serelim Yufkaların karşılıklı iki kenarını ortada birleşecek şekilde kapatalım Üzerlerine tekrar maden suyu ve sıvı yağ sürelim Kapatılmayan iki kenarı ortada birleşecek şekilde kapatalım Bir kapta ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu ve yumurta akını karıştıralım Kare şeklini alan yufkaların orta kısmına peynirli içi yayalım Yufkanın köşelerini zarf şekli alacak biçimde kapatalım Once böreğin katlanmış yerlerini keselim Üçgen şekline gelen 4 parçanın orta yerlerini de keserek 8 eşit üçgen elde edelim Arzuya göre süslemek için milföy hamurlarını şeritler halinde keselim Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim Şeritleri böreklerin üzerine yapıştıralım Önceden ısıtılmış 220 ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından alalım

NOT: Börekleri pişer pişmez fırından almazsanız, kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybederler

Alıntı Yaparak Cevapla