Konu
:
Kremalı Ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek Topları
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek Topları
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek Topları
Kremalı ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek Topları
İçindekiler:
• 1
5 cm kalınlığında dilimlere ayrılmış 453 gr
tatlı çörek
• 2 yemek kaşığı tuzsuz yağ
• 225 gr taze krema (creme fraiche) veya ekşi krema
• 55 gr siyah havyar
Hazırlanışı:
1
1
5 cm lik bir kurabiye kalıbı kullanarak, tatlı çöreğinizin dilimlerinden 36 kalıp çıkartınız
30 cm
lik bir kızartma tavasına 1 yemek kaşığı yağı koyun
Orta ateşte eritin
Çörek kalıplarının yarısını ekleyin ve rengi dönünceye kadar 1-2 dakika kızartın, bir kere ters yüz edin ve yine 1-2 dakika kızartın
Kalan yağ ve çörek kalıplarıyla aynı işlemi tekrar edin
Kağıt havlunun üzerinde soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra çörek toplarını hava geçirmez bir kapta, oda sıcaklığında 2 güne kadar saklayabilirsiniz
2
Bir parça taze kremayı (creme fraiche) her topun üstüne sürünüz
Ardından da en üstü havyarla süsleyiniz
Taze krema (creme fraiche)
Malzemeler: 250 ml
için,
• 200 ml
krema (Pınar krema bu iş için uygun)
• 50 ml
kefir veya yayık ayranı
Tarif:
1
Temiz bir kavanozun içine kremayı ve kefiri koyun
Kaşıkla iyice karıştırıp, kavanozun ağzını hafifçe kapatın
2
Karışımı oda sıcaklığında (21 ila 27 C derece arasında) 24 saat bekletin
Eğer ortam serinse, kavanozu mutfak havlusuna sarın
Bu sürenin sonunda krema koyulaşacak ve tadı hafifçe ekşileşecek
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve kremayı buzdolabına kaldırın
3
Taze krema buzdolabında 2 hafta bekleyebilir
Bekledikçe daha koyu kıvamlı olur ve tadı yoğunlaşır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul