Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek Topları

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek Topları



Kremalı ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek Topları

İçindekiler:

• 15 cm kalınlığında dilimlere ayrılmış 453 gr tatlı çörek
• 2 yemek kaşığı tuzsuz yağ
• 225 gr taze krema (creme fraiche) veya ekşi krema
• 55 gr siyah havyar
Hazırlanışı:
1 15 cm lik bir kurabiye kalıbı kullanarak, tatlı çöreğinizin dilimlerinden 36 kalıp çıkartınız 30 cmlik bir kızartma tavasına 1 yemek kaşığı yağı koyun Orta ateşte eritin Çörek kalıplarının yarısını ekleyin ve rengi dönünceye kadar 1-2 dakika kızartın, bir kere ters yüz edin ve yine 1-2 dakika kızartın Kalan yağ ve çörek kalıplarıyla aynı işlemi tekrar edin Kağıt havlunun üzerinde soğumaya bırakın Soğuduktan sonra çörek toplarını hava geçirmez bir kapta, oda sıcaklığında 2 güne kadar saklayabilirsiniz
2 Bir parça taze kremayı (creme fraiche) her topun üstüne sürünüz Ardından da en üstü havyarla süsleyiniz
Taze krema (creme fraiche)
Malzemeler: 250 ml için,
• 200 ml krema (Pınar krema bu iş için uygun)
• 50 ml kefir veya yayık ayranı
Tarif:
1 Temiz bir kavanozun içine kremayı ve kefiri koyun Kaşıkla iyice karıştırıp, kavanozun ağzını hafifçe kapatın
2 Karışımı oda sıcaklığında (21 ila 27 C derece arasında) 24 saat bekletin Eğer ortam serinse, kavanozu mutfak havlusuna sarın Bu sürenin sonunda krema koyulaşacak ve tadı hafifçe ekşileşecek Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve kremayı buzdolabına kaldırın
3 Taze krema buzdolabında 2 hafta bekleyebilir Bekledikçe daha koyu kıvamlı olur ve tadı yoğunlaşır

Alıntı Yaparak Cevapla