Konu
:
Sarma Börek Tarifi ( Hazır Yufkadan )
Yalnız Mesajı Göster
Sarma Börek Tarifi ( Hazır Yufkadan )
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sarma Börek Tarifi ( Hazır Yufkadan )
3 adet hazır yufka
3 adot yumurta
1 su bardağı yoğurt
125 gr
katıyağ
3-4 dilim beyazpeynir
Yeterince tuz ve maydanoz
Yumurtaları geniş bir kaseye kırıp, içine erimiş katıyağ, peynir ve ince kıyılmış maydanoz koyup, çırpınız
Yufkayı masaya yayıp üzerine bir kepçe hazırladığınız içden Koyunuz
İçi yayıp üzerine ikinci yufkayı örtünüz
Üzerine tekrar bir kepçe iç koyup, yayınız
Üzerine üçüncü yufkayı koyup, kalan içi üstüne yayınız
Sonra hepsini birden bir kenardan başlayarak rulo yapar gibi sarmaya başlayınız
Sarma işi bitince, itina ile tepsiye koyup, buzdolabına yerleştiriniz
Sardığınız yufka 3-4 saat buzdolabında bütünleşmesi için beklemelidir
Bütünleşen sarmayı, buzdolabından çıkarıp, keskin bir bıçakla 3-4 santim eninde dilimlere kesiniz
Her dilimi yağlanmış bir fırın tepsisine yatırarak diziniz
Orta hararetli fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriniz
Sıcak sıcak ikram ediniz
Not: Böreği istediğiniz içle yapabilirsiniz
Yufkanız ne kadar ince olursa o kadar lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul