Konu
:
Sütlü Kabak Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Kabak Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Kabak Böreği Tarifi
Sütlü Kabak Böreği Tarifi
1/2 kg kabak
3 yaprak yufka
1,5 bardak süt
2 çorba kaşığı yağ
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
Kabaklar soyulduktan sonra her biri küçük parmak büyüklüğünde parçalara bölünüp, bir kap içinde haşlanır
Genişçe bir kap içine bir bardak süt konup içine soğu: muş olan kabak, tuz ve bir kaşık un atılıp çatalın ucuyla ezilerek pelte haline getirilir
Başka bir kap içinde margarin yakılmadan eritilip 5 dakika soğumaya bırakılır
Geri kalan yarım bardak sütle bir tane yumurtayı margarinin içine bpşaltıp, bir çatalla iyice çırpmalıdır
Pasta tenceresinin dibine bir kat yufka üst üste gelmeden yayılır
Bunun üzerine süt ve yumurtadan hazırlanan karışımın yarısı dökülüp yayılır
Bunun üzerine tekrar bir kat yufka ve yine o karışımın tamamı dökülür
Geri kalan yufka ikiye ayrılıp, biri döşendikten sonra üzerine hazırlanan kabaklı iç yayılır
Ger) kalan yufka da kapatıldıktan sonra bir kapta karıştırılan yumurta sarısı en üstteki yufkaya sürülür
Yarım saat fırında piştikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul