Yalnız Mesajı Göster

Chimichanga Tarifi (Meksika)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Chimichanga Tarifi (Meksika)



Chimichanga Tarifi (Meksika)

Malzemeler (4 kişilik):
400 gr tavuk
2 adet yufka
Yarım çorba kaşığı margarin
1 su bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı un
Yarım su bardağı su
Acı biber sosu
Yarım su bardağı krema
Kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
200 gr kaşarpeyniri rendesi
Sıvıyağ

Yapılışı:
Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin Domates suyunu kaynatın Margarin, salça ve unu ekleyin Karabiber, kırmızıbiber, tuz ve suyuda ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın Tavuk parçalarını içine atın Yufkaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin Kürdanla tutturarak yağda kızartın Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin Üzerine de tavuklu harçtan koyun

Alıntı Yaparak Cevapla