Konu
:
Peynirli Avrasya Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Avrasya Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Avrasya Böreği Tarifi
Peynirli Avrasya Böreği Tarifi
200 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt (susuz kısmından kullanın)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 4 su bardağı un
İçi için;
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı lor peyniri
½ demet ince kıyılmış dereotu
½ demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet orta boy domates (isteğe bağlı)
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Hamuru hazırlamak için; yumuşamış yağ, yumurta sarısı, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu derin bir kaba koyun
Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın
Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın
Hamuru oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin
Diğer taraftan, mutfak tezgahının üzerine 1 yemek kaşığı un serpin
Hamuru ikiye bölün
Yaklaşık 25-30 santim çapındaki bir kalıbın içini yağlayın
Hamurun bir parçasını unladığınız tezgahta merdane yardımıyla kalıp büyüklüğünde açın
Kenarlarını hafifçe yükselterek yağlanmış kalıba yerleştirin
(Tıpkı bir havuz gibi olsun)
İç harcını hazırlamak için; peynirleri, maydanoz, dereotu, süt, yumurta ve biberleri derin bir kapta karıştırın
İsterseniz soyup tavla zarı forrmunda doğradığınız bir adet domatesi de ilave edin
Çatalla ezerek iyice karıştırın ve kalıptaki hamurun içine aktarıp iyice yayın
İkinci hamuru da hafif unlu tezgahın üzerinde merdaneyle kalıp büyüklüğünde açın ve peynirli harcın üzerine kapatın
Elinizi kalıbın kenarlarına sokup alttaki hamurla üstteki hamurun uçlarına bastırın
Üstteki hamuru çatalla birkaç yerinden delip hava almasını sağlayın
Önceden ısıtarak 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 35 dakika pişirip çıkarın ve sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul