Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Kaburga Dolması

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Kaburga Dolması



Kaburga dolması malzemeleri
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
2 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı reyhan veya fesleğen
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Kaburga malzemesi:
15 kg kuzu kaburga (ön kol)
Yarım çorba kaşığı
biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Kaburga dolması hazırlanışı
Kaburga dolması: Pirinci yıkayıp süzün Tencerede tereyağını eritip pirinç ve bademi kavurun Karışımın yarısını bir kaba alıp ayırın Kalan karışıma 1 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin Pilav soğuyunca pulbiber, tuz, karabiber, maydanoz, reyhan ve ayırdığınız pirinçli karışımı ekleyip karıştırın
Kaburgayı iç pilavla doldurup sağlam bir iplikle dikin Kaburga dolmasını büyük bir metal süzgece yerleştirin ve uygun bir kapakla kapatın Süzgeci, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirin (suyun süzgece değmemesine dikkat edin) Buharda 3 saat pişirin
Biber salçasına karabiber ve çok az su ekleyip karıştırın Kaburga dolmasını fırın tepsisine alıp salçayı üzerine sürün 190-200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip Servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla