Konu
:
Tereyağlı Kaburga Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Kaburga Dolması
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Kaburga Dolması
Kaburga dolması malzemeleri
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
2 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı reyhan veya fesleğen
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Kaburga malzemesi:
1
5 kg kuzu kaburga (ön kol)
Yarım çorba kaşığı
biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Kaburga dolması hazırlanışı
Kaburga dolması: Pirinci yıkayıp süzün
Tencerede tereyağını eritip pirinç ve bademi kavurun
Karışımın yarısını bir kaba alıp ayırın
Kalan karışıma 1 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
Pilav soğuyunca pulbiber, tuz, karabiber, maydanoz, reyhan ve ayırdığınız pirinçli karışımı ekleyip karıştırın
Kaburgayı iç pilavla doldurup sağlam bir iplikle dikin
Kaburga dolmasını büyük bir metal süzgece yerleştirin ve uygun bir kapakla kapatın
Süzgeci, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirin (suyun süzgece değmemesine dikkat edin
) Buharda 3 saat pişirin
Biber salçasına karabiber ve çok az su ekleyip karıştırın
Kaburga dolmasını fırın tepsisine alıp salçayı üzerine sürün
190-200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul