Konu
:
Patatesli Katlama Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Katlama Börek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Katlama Börek Tarifi
Patatesli Katlama Börek Tarifi
Hamur için;
1 su bardağı yoğurt
250 gr bitkisel margarin ya da tereyağı (eritilip ılıtılmış olmalı)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
Yaklaşık 4-5 su bardağı un
İçi için;
4 adet orta boy haşlanmış patates
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı karabiber
Varsa 3-4 yemek kaşığı tahin
Ayrıca;
2 adet yumurtanın sarısı
2-3 yemek kaşığı çörekotu
Hamuru hazırlamak için; eritilmiş ılık yağ, yoğurt ve tuzu derin bir kaba koyun
Yemek kaşığına aldığınız limon suyuna karbonatı ilave edip kabın içine aktarın
Unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın
Kulak memesi kıvamında olan ve ele hafifçe yapışan hamuru altı eşit parçaya ayırın
Parçaları yuvarlayın
Üzerini mutfak peçetesiyle örtüp da sıcaklığında 2 saat kadar dinlendirin
Dinlenen hamurları hafif unlu tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar büyük dikdörtgen şeklinde açın
(yaklaşık 20 x 25 santim boyutlarında)
İç malzemesini hazırlamak için; haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates, tuz, nane ve karabiberi bir kaseye koyup karıştırın
Varsa tahini de eklerseniz lezzetine lezzet katılacaktır
Hazırladığınız patatesli harcı ince bir şerit halinde hamurun üzerine yayın
Bir kenarından başlayarak rulo yapın
Ruloyu 2-3 santim kalınlığında parçalar elde edecek şekilde dilimleyip yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpiştirin
Hamurların tamamın aynı işlemleri uygulayın
Hazırladığınız börekleri 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul