Konu
:
İspanaklı Açma Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Açma Börek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Açma Börek Tarifi
Ispanaklı Açma Börek Tarifi
Malzeme:
4 su bardağı Bizim Mutfak Un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Ayçiçeği Yağı
1 çay kaşığı Tuz
250 gram yağsız beyaz peynir
600 gram ıspanak
1 adet yumurta
Unu çalışma tezgahının üzerine yayın, elinizle ortasını havuz şeklinde açın
İçine yumurta, tuz, bir miktar su ve sıvıyağı ilave edin
Pürüzsüz orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar azar azar su ilave ederek yoğurun
Hamuru 14 eşit parçaya ayırın
Oklavayla yufka kalınlığında açın
Tepsiyi hafifçe fırça yardımıyla yağ sürün
Yufkaların arasına çok az yağ sürerek yarısını tepsinin tabanına yerleştirin
Hamurların üzerine doğranmış ıspanakları yayın, ufalanmış peyniri serpin
Geri kalan hamurları da aynı şekilde malzemelerin üzerine yerleştirin
Üzerine 1 yumurtanın sarısını sürün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Dilimledikten sonra sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul