Konu
:
Sebzeli Hamsi Pane Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Hamsi Pane Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Hamsi Pane Tarifi
Sebzeli Hamsi Pane Tarifi
Malzemeler
1 kg hamsi (kılçıkları tamamen ayıklanmış olmalı)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Arası için;
2 adet taze yeşil soğan
1 demet maydanoz
Kızartmak için;
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı çıtır pane (paketlerde hazır satılıyor)
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Kılçıkları ayıklanıp başları koparılmış olan hamsileri iyice yıkayıp süzgece koyun
Üzerlerine tuz ve karabiber serpip süzülmelerini bekleyin
Sıvıyağın 2 yemek kaşığı en az 24-28 santim çapındaki bir teflon tavaya koyun
Unu bir tepsiye yayın
Yumurtaları geniş bir kasede çırpın
Galeta unu ve pa-neyi karıştırıp başka bir tepsiye yayın
Diğer taraftan, ara harcını hazırlamak için; ayıklanmış soğanları incecik dilimleyin
Maydanozu da çok ince doğradıktan sonra soğanla karıştırın
Hamsilerden birini açarak avucunuzun ortasına koyun
Soğan ve maydanoz karışımından 1 tatlı kaşığı kadar alıp hamsinin ortasına koyun
Bir diğer hamsiyi derisi dışarıya bakacak şekilde avucunuzdaki hamsinin üzerine kapatıp bastırın
Bütün hamsilere aynı işlemi uygulayın
Teflon tavanın altını yakıp sıvıyağı orta ısılı ateşte kızdırın
Hazırladığınız hamsi çiftlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da çıtır paneli galeta ununa batırıp tavaya yerleştirin
Kızgın yağda arkalı önlü kızartın, (her bir yüzünü ikişer dakika kızartmanız yeterli olacaktır) tavaya her seferinde 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ eklemeyi ve kızartmayı az sıvıyağda yapmayı ihmal etmeyin
Yanında bol salatayla servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul