Konu
:
Tavuklu Ayvansaray Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Ayvansaray Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Ayvansaray Böreği Tarifi
Tavuklu Ayvansaray Böreği Tarifi
3 adet hazır yufka
1
5 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
İç harcı için;
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
25-30 gr tereyağı
100 gr rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İç harcını hazırlamak için; haşlanmış tavuk göğsünü tavla zarı formunda doğrayın
Tereyağını bir tavada eritip tavukları tavaya aktarın
Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun
Ocaktan alıp üzerine ceviz içi, tuz, karabiber ve rendelenmiş peyniri ilave edip iyice karıştırın
Böylece iç harcını hazırlamış olursunuz
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın
Yufkalardan birini, yağlanmış tepsiye buruşturarak yerleştirin
Diğer taraftan, sıvıyağı bir kasede karıştırın
Kaşık yardımıyla tepsideki yufkanın üzerine serpiştirin
İkinci yufkayı da tepsiye yerleştirip üzerine sıvıyağ gezdirin
Kalan yufkayı en üste yerleştirip her tarafını kalan sıvıyağla ıslatın
Yufkaları önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 25-30 dakika kadar pişirin
Yufkalar kuruyup rengi iyice sararacaktır
Fırından çıkarıp üzerlerine sıcak tavuk suyu gezdirin
Beş dakika kadar bekleyip yufkaların iyice ıslanmasını sağlayın
Yumuşayan yufkaların üzerine önceden hazırladığınız tavuklu iç harcını dağıtarak yayın
Yufkayı bir ucundan başlayarak sarıp rulo yapın
Rulo yaptığınız yufkayı yine 180 dereceye ayarlı fırında 5-7 dakika daha pişirin
Fırından çıkarıp biraz ılık hale gelince dilimleyerek servise sunun
Not: isterseniz üzerine salçalı sos ya da sarmısaklı yoğurtlu sos gezdirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul