Konu
:
Patatesli Acılı Poğaça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Acılı Poğaça Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Acılı Poğaça Tarifi
Patatesli Acılı Poğaça Tarifi
Malzeme:
4 su bardağı Bizim Mutfak Un
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
250 gr Bizim Mutfak Margarin
1 tatlı kaşığı Tuz
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 su bardağı süt
Üzeri için :
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı Pulbiber
Dolgu malzemesi için :
4 adet haşlanmış patates
4 dal taze soğan
1 çay kaşığı pul biber
Tuz, karabiber
Un ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyin
Margarini parmak uçlarınız ile una yedirin
Tuz, yumurta, sirke ve sütü ilave ederek hamuru yoğurun
Üzerini temiz bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat dinlendirin
Dolgu malzemesi için, taze soğanı temizleyip ince kıyın
Patatesleri haşlayıp rendeleyin
Derin bir kasede patates, taze soğan ve baharatları harmanlayın
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
Avucunuzla bastırarak açın ve hazırladığınız harcı ortasına paylaştırıp kapatın
Birleşme kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Üzerlerini bıçak ile derince çizin ve yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin
Fırından çıkardığınız poğaçaların açılan kısmına pulbiber serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul