Konu
:
Damat Paçası Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Damat Paçası Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damat Paçası Böreği Tarifi
Damat Paçası Böreği Tarifi
Malzemeler
3 yufka
1 tavuk göğsü (haşlanmış)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı tavuk suyu
tuz
Sosu için;
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (30 gr
)
3 su bardağı tavuk suyu
tuz
kırmızıbiber
Tavuk göğsünü 5,5 su bardağı sıcak su ilavesi ile haşlayalım
Haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp küçük doğrayarak tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım
Tavuk suyunu tel süzgeçten geçirip bekletelim
Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim
Yufkayı artı (+) şeklinde keserek 4 eşit üçgen parça elde edelim
Yufkaların geniş kenarlarına tavuklu harcı koyup rulo yaparak saralım
Ruloların bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verip margarinle yağlanmış tepsiye dizelim
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında, böreklerin altı üstü pembeleşene dek pişirelim
Bu arada sosunu hazırlayalım
Tencereye unu, yoğurdu, dövülmüş sarımsakları ve tavuk suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım
Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak sos koyulaşana dek pişirelim
Tuzu ekleyip sosu ateşten alalım
Börekleri fırından aldıktan sonra 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu üzerlerine gezdirelim
Börekleri 5 dk
daha pişirelim
Soğuyan sosa sirke ilave edip karıştıralım
Börekleri fırından alıp sosu üzerlerine dökelim
Tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyerek böreklerin üzerine gezdirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul