Konu
:
Mantı Tarifi (Beypazarı Ankara)
Yalnız Mesajı Göster
Mantı Tarifi (Beypazarı Ankara)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantı Tarifi (Beypazarı Ankara)
Mantı Tarifi (Beypazarı Ankara)
1 kilogram un
Aldığı kadar un (sert hamur için
Alabildiği kadar tuz
İçi için:
Yarım kilogram kıyma
1 orta boy soğan
Yeterince baharat
Yarım demet maydanoz
Sos için:
3 yemek kaşığı Teremyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
Arzuya göre sarımsaklı yoğurt
Iç malzemenin yapılışı:
İnce ince kıyılmış soğan, kıyma, maydanoz ve baharatlar hep birlikte karıştırılarak hazırlanır
Sosun yapılışı:
Teremyağ bir tavada orta ateşte eritilir
İçine salça konularak birkaç kez karıştırılır
Nane ve baharat ilave ederek ateşten alınır
Un, yumurta, tuz ve su ile katı bir hamur yoğrulur
Hazırlanan hamur pazılara ayrılır ve 15-20 dakika dinlendirilir
Daha sonra pazılar yuvarlak olarak açılır
Küçük kareler halinde kesilir
Hazırlanan iç malzeme karelerin ortasına konarak dört bir uçları birleştirilir
Yapılan mantılar yeterince su konulmuş bir tencerede pişirilir
Haşlanan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökülerek servise hazır hale getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul