Konu
:
Peynirli Burgu Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Burgu Ekmek Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Burgu Ekmek Tarifi
Peynirli Burgu Ekmek Tarifi
Alebildiğince ılık su
Bir çorba kaşığı tereyağı
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çorba kaşığı toz şeker
Bir su bardağı süt
Yüz gram mihaliç peyniri
Dört su bardağı un
Bir paket yaş maya
Üstünü hazırlamak için;
Yumurta sarısı
süt
şeker
sıvıyağ
Unumuzun üstüne tuzumuzu, mayamızı, şekerimizi, sütü ve tereyağını da ekledikten sonra azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz
Hamurumuzu el yardımı ile biraz büyütüp ortasına rendelenmiş mihaliç peynirini koyup kenarlarını üstine kapatıp rulo yapıyoruz
Rulonun tam ortasına bıçakla çentik atıp elimizle çevirerek ekmeği burma haline getiriyoruz
Daha sonra fırına koyacağımız fırın kabına alıp mayalanmaya bırakıyoruz
Üstünün daha iyi kızması için yumurta sarısımızı, sıvıyağımızın ve de sütümüzün karışımını fırçayla ekmeğimizin üzerine sürüyoruz
Mümkünse bu şekilde minimum 120 dakika mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış yüzseksen derecelik fırında içini çekip iyice kızarana kadar pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul