Konu
:
Yabanabat Pidesi (Kızılcahamam Ankara)
Yalnız Mesajı Göster
Yabanabat Pidesi (Kızılcahamam Ankara)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yabanabat Pidesi (Kızılcahamam Ankara)
Yabanabat Pidesi (Kızılcahamam Ankara)
1 kilogram dana ve kuzu karışık iri çekilmiş kıyma
1-2 orta baş soğan
3 diş sarımsak
2 adet patlıcan
4 adet domates
1 fincan sıvı yağ
4 adet dolma biber
Katık peynir
Pul biber
Tuz
Hamuru için:
1 kilogram un
Yarım litre su
5 gram maya
150 gram tuz
Yabanabat yapılacak et bir gün evelinden alınıp terbiye edilir
Koyunun bel ve kaburga etlerinin sinirleri alındıktan sonra yüzde elli dana eti ile kıyma makinasında tek sefer iri bıçakla çekilir
Kuşbaşı doğranmış soğan, sarımsak, biber, sıvı yağ ilave edilip tepsi içinde fırına sürülür sonrasında patlıcan, domates ilave edilip baharatını da attıktan sonra karıştırılır soğumaya bırakılır
Kıyma ilave edilip harmanlanır
Ustalık marifeti ile ince bir şekilde açılan hamurun üzerine iç serilir, üzerine rendelenmiş katık peynir ilave edilip kürekte yaklaşık 1 metre 20 cm sündürülüp, fırına atılıp pişirilir
Uzun bir şekilde tahtada doğranmış maydanoz, közlenmiş domates ve biber ile birlikte servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul