Konu
:
Çin Böreği (Kıymalı)
Yalnız Mesajı Göster
Çin Böreği (Kıymalı)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Böreği (Kıymalı)
Çin Böreği (Kıymalı)
Malzemeler:
1 çay fincanı sıvıyağ
2 yaprak beyaz lahana
Yarım adet
havuç
250 gram kıyma
1 avuç soya filizi
Yarım adet
kabak
Tuz
Kara
biber
Soya sosu
Kızartmak için sıvıyağ
Yufkası için:
1 su bardağı un
1 çay bardağı su
Tuz
Yapılışı:
Un ve tuzu karıştırın
İçine azar azar 1 çay bardağı su ilave edin
Yumuşak bir hamur olana dek yoğurun
Hamuru teflon tavaya bastırıp, ince bir tabaka yapışmasını sağlayın
Bir spatula ile çevirip, hamurun arka tarafını da pişirin
Tencereye sıvıyağ
koyun
Kibrit çöpü gibi kesilmiş
havuç
ve lahanayı sote edin
kıymayı, kibrit çöpü gibi kesilmiş
kabak
ve soya filizini katın
Tuz, kara
biber
ve soya sosu ekleyip, karıştırın
Ocaktan indirip, soğumaya bırakın
Yufkaların içine harcı
koyun
Rulo şeklinde sarın ve kızgın yağda kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul