Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Kuzu Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Kuzu Böreği Tarifi



Kremalı Kuzu Böreği Tarifi

12 kuzu böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırlanmış)

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 orta boy soğan (ince doğranmış)

1 çorba kaşığı hardal

1 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1/4 su bardağı et suyu

1 çorba kaşığı limon suyu

125 gr (1/2 su bardağı) krema

1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)

Büyük bir tavada, tereyağı ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız Delikli kapçeyle böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz

Ateşin altını kısarak, et suyu ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz

Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ediniz

Not: Kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla