Konu
:
Akıtma Tarifi ( Tekirdağ )
Yalnız Mesajı Göster
Akıtma Tarifi ( Tekirdağ )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Akıtma Tarifi ( Tekirdağ )
Akıtma Tarifi ( Tekirdağ )
Malzemeler (5 kişilik)
750 gram un
1 litre süt
½ paket yaşmaya
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 paket margarin
Süt, yumurta ve yaşmaya bir kapta çırpılır, içine tuz ve un ilave edilerek karışım iyice çırpılmaya devam edilir
Elde edilen karışımda topaklaşma olmamasına ve koyu bir sıvı şeklinde olmasına dikkat edilmelidir
Çırpılan karışım bir süre bekletilir ve kabarması sağlanır
Bir süre sonra yağsız tava (toprak kap da olabilir) ateşte kızdırılır ve elde edilen karışımdan birer kepçe konularak alt-üst edilerek pişirilir
Pişen karışım sertleşip göz göz olduktan sonra tavadan başka bir kaba alınır ve üzerine margarin sürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul