Konu
:
Muzlu Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Ekmek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Ekmek Tarifi
Muzlu Ekmek Tarifi
Malzemeler:
1/2 kap kanola yağı
2 büyük yumurta veya 1 yumurta + 2 yumurta akı
1/4 kap az yağlı ekşi krema veya yoğurt
1 kap ezilmiş olgun muz
1 çorba kaşığı vanilya
1 buçuk kap beyaz un veya tam buğday pasta unu
2/3 kap şeker
1 buçuk çorba kaşığı kabartma tozu
1/2 çorba kaşığı yemek sodası
1/4 kap parçalanmış ceviz içi
4 yemek kaşığ keten yiyeceği
Yapılışı:
(Ekmek makinasında yapıyorsanız hızlı ekmek için makinanızın tarifini takip edin
)
Fırını önceden 160-165 derece ısıtın
Ekmek kabını hafifçe yağlayın
Yağı, yumurtayı, kremayı, muzu, vanilyayı elinizle veya mikserle krema haline gelene kadar karıştırın
Kuru karışımları ayrı bir kapta karıştırın, bunları ve sıvı karışımları hamura ekleyin
Ceviz içini ve ketenyiyeceğini ekleyin, hafifçe karıştırın
Ekmek kalıbına kaşıkla aktarın ve 45 dakika iyice pişene kadar fırınlayın
Ekmek kalıbından çıkartıp soğutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul