Konu
:
Mantarlı Gül Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Gül Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Gül Böreği Tarifi
MantarLı GüL Böreği Tarifi
Malzemeler:
500 gr
yufka
1 adet
soğan
4 çorba kaşığı margarin
200 gr
kıyma
100 gr
mantar
2 adet
havuç
1 su bardağı haşlanmış
bezelye
2 diş
sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kara
biber
1 adet
yumurta
nın sarısı
Yapılışı:
Soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavurun
Mantarları temizleyip, ince ince kıyın ve kıymalı harca ekleyin
Mantarlar pişene dek kavurmaya devam edin ve piştikten sonra ateşten alın
Ayrı bir kapta havucu rendeleyip, 2-3 dk
haşlayın
Haşlanmış
bezelye
ve havucu da kıymalı
mantar
lı karışıma ekleyip, karıştırın
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz kara
biber
serpip, tekrar karıştırın
Yufkaları üst üste koyup, dörde bölün
Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı
bezelye
li harçtan
koyun
Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın
Yufkanın bir ucunu etrafında dolayıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine 1 adet
yumurta
nın sarını sürün
Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşene dek pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul