Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Gül Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Gül Böreği Tarifi



MantarLı GüL Böreği Tarifi





Malzemeler:
500 gr yufka
1 adet soğan
4 çorba kaşığı margarin
200 gr kıyma
100 gr mantar
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı:
Soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavurun Mantarları temizleyip, ince ince kıyın ve kıymalı harca ekleyin Mantarlar pişene dek kavurmaya devam edin ve piştikten sonra ateşten alın Ayrı bir kapta havucu rendeleyip, 2-3 dk haşlayın Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı mantarlı karışıma ekleyip, karıştırın Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz karabiber serpip, tekrar karıştırın Yufkaları üst üste koyup, dörde bölün Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı bezelyeli harçtan koyun Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın Yufkanın bir ucunu etrafında dolayıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin Üzerine 1 adet yumurtanın sarını sürün Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşene dek pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla