10-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Tart Milföy Hamuru
Cevizli Tart Milföy Hamuru
Milföy hamuru
300 gr ceviz
100 gr pudraşekeri
2-3 çorba kaşığı marmelat
3 adet yumurta
Yağlanmış tart kalıbına milföy hamurunu döşeyiniz
Cevizleri ayıklayıp, makineden geçiriniz
Cevizlerden 2 avuç ayırıp, geri kalanın içine 3 yumurtayı, 100 gr pudra şekerini koyup, karıştırarak bir iç hazırlayınız
Hazırladığınız bu içi kalıptaki hamurun üzerine döküp, çevresi kadar muntazam bir şekilde yayınız
Kalıbı ısıtılmış fırına koyup, 20-25 dakika pişiriniz
Kalıbı fırından çıkarıp, soğutup, kırmadan hamuru çıkarıp, servis tabağına alınız
Hamurun üzerine marmelatı çevresi kadar sürüp, ayırdığınız ceviz içlerini marmelatı tamamen kapatacak şekilde serpiştiriniz
Tabağın kenarlarını temizleyip, servis yapınız
|
|
|
|