Konu
:
Ekmek Sopaları Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Sopaları Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Sopaları Tarifi
Ekmek Sopaları Tarifi
Malzeme:
500 gram Bizim Mutfak Un
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı maya
1 çay kaşığı Bizim Mutfak Pudra Şekeri
1 çorba kaşığı rezene tohumu
4 çorba kaşığı Susam tohumu
300 ml süt
Un, tuz, maya ve pudra şekerini karıştırma kabına alın
Rezene tohumlarını havanda dövün
Unlu karışıma dövülen rezene tohumlarıyla beraber susam tohumlarını da ekleyin
Diğer tarafta küçük bir tencereye sütü koyun ve 1 dakika kadar ılıtın
Sütün sıcak olmamasına dikkat edin
Tahta kaşıkla karıştırarak ağır ağır sütü unlu karışıma ekleyin
Sonra da yoğurup elastik ve pürüzsüz bir hamur haline getirin
Gerekirse karışıma çok az ılık su ekleyebilirsiniz
Tekrar kabın içine alıp üzerini streç filmle üzerini kapatın
45-60 dakika kadar mayanın etkisini göstermesini bekleyin
Bu süre sonucunda hamur 2 katı büyüklüğe ulaşacak
Hamuru tekrar yoğurduktan sonra 25 parçaya ayırın
Hamuru açacağınız alana biraz un serpin
Her bir parçayı 25 cm uzunluğunda yuvarlayın
Fırın tepsisinin zeminini yağlayın ya da yağlı kağıt ile kaplayın
Aralarında boşluk kalacak şekilde ekmek sopalarını tepsiye dizin
Tepsinin üzerini streç filmle kapatıp 20-30 dakika dinlendirin
Ekmek sopaları bu süre sonunda kendi uzunluklarının yarım katı daha büyüyecekler
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6-8 dakika, üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul