Konu
:
Paskalya Çöreği (Fındıklı) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Paskalya Çöreği (Fındıklı) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paskalya Çöreği (Fındıklı) Tarifi
Paskalya Çöreği (fındıklı) Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 paket yaşmaya
1 su bardağı file fındık
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına sıvıyağıve sütü birlikte alın
Üzerine su ile erittiğiniz mayayı ve yumurtayı ekleyin
Yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın
Şekeri, tuzu,mahlebi ve tuzu ekleyip yaklaşık tepeleme 8 çorba kaşığı un koyarak hamuru hazırlayın
Fındığın yarısını da hamurda kullanabilirsiniz
Hamur yarım 15 dakika
mayalandıktan sonra üç fitil yapıp örgü şeklinde paskalyanızı hazırlayın
Tepsiye alıp yumurta sarısını sürüp kalan fındıkları serpiştirin
Tepside de iyice kabarıp mayalanana kadar en az yarım saat bekletip 180 derecede üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirin
Kendi kendine soğuduktan sonra dilimleyerek ikram edin
Gerçekten nefis bir paskalya tarifi…
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul