Yalnız Mesajı Göster

Paskalya Çöreği (Fındıklı) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paskalya Çöreği (Fındıklı) Tarifi



Paskalya Çöreği (fındıklı) Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 paket yaşmaya
1 su bardağı file fındık
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
alabildiği kadar un



HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına sıvıyağıve sütü birlikte alınÜzerine su ile erittiğiniz mayayı ve yumurtayı ekleyin Yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın Şekeri, tuzu,mahlebi ve tuzu ekleyip yaklaşık tepeleme 8 çorba kaşığı un koyarak hamuru hazırlayınFındığın yarısını da hamurda kullanabilirsiniz Hamur yarım 15 dakika
mayalandıktan sonra üç fitil yapıp örgü şeklinde paskalyanızı hazırlayın Tepsiye alıp yumurta sarısını sürüp kalan fındıkları serpiştirin Tepside de iyice kabarıp mayalanana kadar en az yarım saat bekletip 180 derecede üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirinKendi kendine soğuduktan sonra dilimleyerek ikram edin Gerçekten nefis bir paskalya tarifi…
Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla