10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Quiche Aux Epinards ( Fransa )
Quiche aux epinards ( Fransa )
Ispanaklı Kiş
hamur için:
1,5 su bardağı un
35 gr tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ 10 gr taze maya
3-4 çorba kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tuz
üstü için:
1/2 kg haşlanmış ıspanak
2 dilim yağlı jambon
1 baş soğan
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı un
40 gr tereyağı
1/2 litre süt
1/2 litre krem
1 adet yumurta
bir tutam küçük hindistancevizi rendesi
karabiber
tuz
Ilık sütte mayayı ıslatıp kabarması için bir kenara bırakın
Unu derin bir kaba koyup, sıvıyağı, sütte erimiş mayayı, tuzu ve tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla çalışarak çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin Daha sonra hamuru bir merdane ile tartı yapacağınız kaptan daha büyük bir daire şeklinde açın Kabı yağlayarak hamurla döşeyin Tart kabının kenarlarından fazla gelen hamuru merdaneyi kabın kenarlarında çevirerek kesin ve alın
Soğanı ve jambonları ince ince kıyın Tavada tereyağını enrip içme jambonları ve soğanları atın, hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun Sarmısağı soyup dövün ve soğanların üzerine ilave edin Haşlanmış ıspanakların suyunu sıkarak fazla suyunu alın İri iri doğrayıp tavaya atın ve hep birlikte 2 dakika daha kavurun Ateşten alıp soğumaya bırakın Daha sonra üzerine bir yumurta kırıp karıştırın Sütü, kremi, tuzu, unu, karabiberi ve küçük hindistan cevizi rendesini ekleyin
Hazırlanan malzemeyi tart kabına serdiğiniz hamurun üzerine yayın Önceden, ortadan biraz fazla kızdırdığınız fırında 25 dakika kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|