Konu
:
Naneli Tuzlu Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Naneli Tuzlu Çörek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Naneli Tuzlu Çörek Tarifi
Naneli Tuzlu Çörek Tarifi
125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 çay bardağı sıvıyağ (normal boy çay bardağı kullanın)
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
Yaklaşık 3 su bardağı un
Yumuşak yağ, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, sirke, tuz, nane ve unu derin bir kaba koyun
Malzemeleri sıkıca yoğurarak kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur elde edin
Hamurdan küçük parçalar koparıp parçaları tezgahın üzerinde yuvarlayın ve kalın halat gibi uzatın
Bu uzun hamurları kendi eksenleri etrafında çevirerek gül şeklinde sarın
(hamurlara istediğiniz şekli verebilirsiniz)
Hazırladığınız tuzlu kurabiyeleri, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
Üzerine az miktarda suyla çırptığınız yumurta sarısını sürün
Üzerlerine susam ya da istediğiniz bir malzeme serpin
Kurabiyeleri önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin
Çıkarıp soğumasını bekleyin ve servise
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul