Konu
:
Mısırlı Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mısırlı Ekmek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısırlı Ekmek Tarifi
¾ su bardağı Söke® Un
1 ½ su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
1½ yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 ¼ su bardağı konserve edilmiş mısır
1-Fırını 200 oC ye ısıtıp, 22 cm
çapındaki fırın tepsisini yağlayın
2-Geniş bir kaseye elenmiş Söke® un, mısır unu, tuz , kabartma tozu ve şekeri dökün
2-Süt,yumurta ve eritilmiş margarini, birlikte karıştırın
Hazırlanan bu karışımı unun merkezine ilave edin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın
3-Karışıma konserve mısır ekleyip, kaşıkla hızlıca karıştırın
Hamuru hazırladığınız tepsiye alarak 20-25 dak
pişirip bir bıçak yardımıyla pişip pişmediği kontrol edin
(Hamur, bıçağa yapışmıyorsa ekmeğiniz pişmiş demektir
)
4- Ekmeğinizi fırından çıkardıktan sonra üzerini kapatın
Soğuması için bir müddet bekletip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul