Yalnız Mesajı Göster

Mısırlı Ekmek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Ekmek Tarifi



¾ su bardağı Söke® Un

1 ½ su bardağı mısır unu

1 çay kaşığı tuz

1½ yemek kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı pudra şekeri

4 yemek kaşığı eritilmiş margarin

1 su bardağı süt

3 adet yumurta

1 ¼ su bardağı konserve edilmiş mısır

1-Fırını 200 oC ye ısıtıp, 22 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın

2-Geniş bir kaseye elenmiş Söke® un, mısır unu, tuz , kabartma tozu ve şekeri dökün

2-Süt,yumurta ve eritilmiş margarini, birlikte karıştırınHazırlanan bu karışımı unun merkezine ilave edin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın

3-Karışıma konserve mısır ekleyip, kaşıkla hızlıca karıştırın Hamuru hazırladığınız tepsiye alarak 20-25 dak pişirip bir bıçak yardımıyla pişip pişmediği kontrol edin (Hamur, bıçağa yapışmıyorsa ekmeğiniz pişmiş demektir)

4- Ekmeğinizi fırından çıkardıktan sonra üzerini kapatın Soğuması için bir müddet bekletip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla