10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gondola Pizza Tarifi
Gondola Pizza Tarifi
1 Bardak ilik su
1 Yemek kasigi toz maya
1 Tatli kasigi seker, karistirip 6-7 dakka bekletin
3 yemek kasigi erimis margarin ilave edin
Aldigi kadar un{2-3 bardak}
1 yemek kasigi tuzu, 1 yemek kasigi sekeri de unun ustune serpip ve yogurun Hamur kulak memesinden sert olsun
30-40 dakka kabartin Yogurup gazini atin,200gr lik toplara ayirin, hafif yaglayip tek tek naylonlara koyun Buzdolabina veya sonra kullanacaksaniz dondurucuya koyun Caniniz nezaman isterse dondurucudan cikarip 1-2 saat disarda torbasinda bekletin cozulsun oklava ile sekildeki gibi acip, biraz pizza sosu surun, pizza peynirini koydugunuz nevalenin ustune serpin Uc kisimlarini birlestirip kivirin,iceriye dogru bir parmak kadar olsun Kenarli bir tepsinin ustune hafif misir unu serpin Bu gondola pizzayi iki taraftan cekerek, uclarini tepsi kenarlarindan hafif yukari cikararak yaslayin, 260 C isinmis firina koyun Hamuru biraz kalin acin cok ince olmasin Ustune birsey surmeyin, kendi kizarir Icindeki yag ve seker buna yardimci olur Lezzetli guzel bir hamur cesididir, gosterisli sekiller verebilirsiniz Sekli muhafaza eder Firindan cikinca tereyagi surmeyin 10-15 dakka kizarana kadar pisirin>on arka tepsiyi cevirmeyi unutmayin
|
|
|