Konu
:
Armutlu, Peynirli Ve Cevizli Bohçalar
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu, Peynirli Ve Cevizli Bohçalar
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu, Peynirli Ve Cevizli Bohçalar
Armutlu, peynirli ve cevizli bohçalar
600 gr
Armut 500 gr
milföy hamuru 200 gr
gorgonzola peyniri (veya rokfor peyniri) 35 gr
Ceviz 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan Tereyağı Tuz Karabiber Nasıl yapıyoruz? Armutların kabuklarını soyup baş kısımlarını ayırın
İkiye kesip çekirdeklerini çıkarttıktan sonra küp kesin
Armutlu, peynirli ve cevizli bohçalar
Nelere ihtiyacımız var?
600 gr
Armut
500 gr
milföy hamuru
200 gr
gorgonzola peyniri (veya rokfor peyniri)
35 gr
Ceviz
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Nasıl yapıyoruz?
Armutların kabuklarını soyup baş kısımlarını ayırın
İkiye kesip çekirdeklerini çıkarttıktan sonra küp kesin
Küp kesilmiş armutları yarım çorba kaşığı tereyağı ve çok ince doğranmış soğan ile tavada 3 dk
soteleyin
Bir tutam tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Gorgonzola peynirini (veya rokfor peynirinin beyaz kısımlarını) küp kesin
Doğradığınız cevizi ekleyin
Soteleyip soğuttuğunuz küp kesilmiş armutları da içine ilave edip karıştırın
Hamuru merdane yardımıyla 3 mm
kalınlığında açın
Hamurdan 12x11 cm
’lik kareler kesin
Çırpılmış yumurtayı fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün
Hazırladığınız armutlu ve gorgonzola peynirli iç dolguyu üzerlerine paylaştırın
Hamurun uç kısımlarını ortada toplayarak (mektup şeklinde) sıkıca kapatın
(Hamrların açılmasını istemyorsanız kürdan ile de tutturabilirsiniz
) Hamurların dış kısmına çırpılmış yumurta sürüp yağlı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dk
pişirin
Fırından çıkarttıktan sonra birkaç dakika bekletip ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul