Konu
:
Bliny Tarifi ( Rusya )
Yalnız Mesajı Göster
Bliny Tarifi ( Rusya )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bliny Tarifi ( Rusya )
Bliny Tarifi ( Rusya )
1 su bardağı un
3 su bardağı
süt
1 tatlı kaşığı taze maya veya 1/2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
bir tutam tuz
2-3
yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ (içinde
soğan
bekletilmiş)
Kuru mayayı veya taze mayayı önce bir çorba kaşığı ılık su içinde, maya köpüklenip kabarıncaya kadar bekletin
Yumurtaları
süt
le çırpın ve içine unu atın
Üzerine kabarmış mayayı, şekeri ve tuzu ilave ederek bir çırpma teli ile iyice çırpın
Unun topak topak olmaması ve karışımın akıcı bir sıvı olması gerekir
Altı yapışmaz bir
küçük
tavaya
soğan
lı yağdan biraz koyarak kızdırın
Hazırladığınız karışımdan kepçe ile bir parça alarak tavanın ortasına dökün
Hamur sıvı olduğu için tavaya dökünce biraz yayılacaktır
Açık kahverengi oluncaya kadar 1-2 dakika pişirin ve çevirip diğer tarafını da pişirdikten sonra tavadan alın
Tavayı yeniden biraz yağlayıp yeni bir tane pişirin
Hamurunuz bitinceye kadar işleme devam edin
Bliny'ler ne kadar ince olursa o kadar iyidir
Eğer çok ince dökemezseniz, tavanın ortasına bir parça hamur dökün ve tavayı ateşten kaldırarak, sağa sola çevirerek biraz yayılmasını sağlayın
Yalnız çevirmeyi dikkatli yapın ki hamur bir tarafa akıp uzamasın veya dökülmesin
Blinyleri yanında, tereyağı, ekşi
krem
, siyah havyar, kırmızı havyar, mersin balığı ve
somon
füme ile servis yapabilirsiniz
Eğer Blinyleri tatlı yiyecekseniz
soğan
kokmayan normal sıvıyağ veya biraz tereyağı ile tavayı çok hafif yağlayarak kızartın
Soğanlı yağ için:
Küçük bir kaseye sıvıyağı
koyun
Küçük bir kuru
soğan
ı soyup ikiye bölün
Yarısını ters olarak yani kesik tarafı yağın içine gelecek şekilde
koyun
ve bekletin
Soğanın kokusu yağa çıkar ve Bliny yapacağınız zaman kullanırsınız
Not: Bliny Rusların ünlü krebidir
Krepten daha küçük olarak hazırlanır
Özellikle de
geleneksel
Shrove yani karnavallarda Bliny çok büyük miktarlarda yapılır
Ruslar karnavallarda Bliny yaptıkları zaman ilk yaptıklarını camın dışına yoldan geçenler ve özellikle hacılar için koyarlar
Bliny tuzlu ve tatlı olarak ayrı ayrı hazırlanır
Özellikle kayınvalideler damatlarının geleceği gün Bliny hazırlarlar
Rusya'da kadınlar Bliny tariflerini bir sır gibi saklarlar ve kimseye vermezler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul