Konu
:
Fransız Üzümlü Çöreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Üzümlü Çöreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Üzümlü Çöreği Tarifi
Fransız Üzümlü Çöreği Tarifi
400 gr un
2 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı tuz
100 gr margarin
1 yumurta, hafif çırpılmış
200 gr süt
İçi ve Üstü:
25 gr margarin ya da tereyağı
100 gr kuru üzüm
1/2 çay kaşığı hindistancevizi tozu
100 gr şeker
Biraz tuz
Un ve tuzu eleyin
Tereyağını un ile ovuşturun
Yumurta ve yumuşak ancak yapışkan olmayacak bir hamur oluşana dek süt ekleyin
Unlanmış bir yüzeyde hafif yoğurun
Hamuru iki parçaya ayırıp, her birini 20 cm
çapında daire haline getirin
Dairelerden birini yağlanıp unlanmış tepsiye koyup üstüne tereyağı ya da margarin sürün
Üzüm, hindistancevizi tozu ve şekerin hemen hemen hepsini karıştırıp tereyağını üstüne yayın
Diğer hamuru bunların üzerine yerleştirin
Hamurun üstüne de fırça ile süt sürüp kalan şekeri serpiştirin
Orta ısıdaki fırında kabarıp üstü koyulaşana dek, 45 dakika, pişirin
Fırından alıp 10 dakika beklettikten sonra, henüz ılıkken servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul