Konu
:
Baton Sale Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Baton Sale Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Baton Sale Tarifi
BATON SALE
Malzemesi:
250 gr
un
1 yumurta
120 gr
tereyağı
150 gr
rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam kimyon
1 tutam toz hardal
1 tutam karabiber
üzerine:
1 yumurta sarısı
30 gr
rende kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Unu bir kaba koyun
Ortasına bir çukur açın
Yumurtayı içine koyun
Tereyağını parça parça una katın
Rendelenmiş peyniri ve baharatları ilâve edin
Kenarlardan unu alarak muntazam bir hamur yoğurun
Hamuru en az 30 dakika kadar buzdolabında bekletin
Sonra hamuru unlanmış bir yerde yarım santim kalınlığında açın
10 cm
uzunluğunda 1 cm
kalınlığında parçalar halinde kesin
Özerine çırpılmış yumurtayı sürün
Rende peynirini üzerine serpin
Yağlanmış tepsiye alarak önceden ısıttığınız fırında pişirin
Verdiğimiz malzemeden 60 baton sale elde edebilirsiniz
Not: Baton sale ağzı sıkıca kapalı bir kavanozun içinde muhafaza edildiği takdirde uzun süre taze kalacaktır
Bayatlamış olan baton saleleri bir kaç dakika sıcak fırına koyarak, tazelemeniz de mümkündür
Baton sale uzun bardakların içinde servis yapıldığı takdirde göze çok hoş görünecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul