Yalnız Mesajı Göster

Baton Sale Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baton Sale Tarifi



2½ su bardağı Söke® un

½ paket margarin ya da tereyağı

½ kahve fincanı süt

yarım çay kaşığı karbonat

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

Yarım limon kabuğu rendesi

1Söke® unu, düzgün bir yüzey üzerine eleyip, içine karbonat, tuz ve limon kabuğunu ekleyin Karıştırdıktan sonra un karışımının ortasını havuz gibi açıp, içine oda sıcaklığındaki margarini ve yumurtayı ilave edin Elde ettiğiniz karışımı, üzerine sütü ekleyip, çevresindeki undan azar azar alarak hamur haline getirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Parçaları ince bir kalem gibi yuvarlayıp uzatın ve hafif yağlanmış tepsiye aralarında birer santim boşluk kalacak şekilde dizin Bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp biraz tuz serpin ve yaklaşık 10 cm uzunluğunda kesinHamuru 20 dakika kadar dinlendirin

2Hamur dinlenirken fırını 160ºC'ye ısıtın

3 Dinlenmiş hamuru fırına sürüp, yarım saat kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla