Konu
:
Baton Sale Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Baton Sale Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Baton Sale Tarifi
2½ su bardağı Söke® un
½ paket margarin ya da tereyağı
½ kahve fincanı süt
yarım çay kaşığı karbonat
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım limon kabuğu rendesi
1
Söke® unu, düzgün bir yüzey üzerine eleyip, içine karbonat, tuz ve limon kabuğunu ekleyin
Karıştırdıktan sonra un karışımının ortasını havuz gibi açıp, içine oda sıcaklığındaki margarini ve yumurtayı ilave edin
Elde ettiğiniz karışımı, üzerine sütü ekleyip, çevresindeki undan azar azar alarak hamur haline getirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın
Parçaları ince bir kalem gibi yuvarlayıp uzatın ve hafif yağlanmış tepsiye aralarında birer santim boşluk kalacak şekilde dizin
Bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp biraz tuz serpin ve yaklaşık 10 cm
uzunluğunda kesin
Hamuru 20 dakika kadar dinlendirin
2
Hamur dinlenirken fırını 160ºC'ye ısıtın
3
Dinlenmiş hamuru fırına sürüp, yarım saat kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul