Yalnız Mesajı Göster

Katmerli Poğça Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katmerli Poğça Tarifi



Katmerli Poğça Tarifi

Malzemeler

1 pekat yaş maya
yarım çay bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı ve sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar un
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı

İçi
peynirli veya kıymalı yapabilirsiniz sizlere kalmış















Yapılışı

Ilık su ile mayayı eritip arkasından yumurta sarısı ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp
hamuru hazırlayıp bir tarafta iyice kabarmasını bekleyinKabarmış olan hamurunuzu 5 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açıp aralarına erimiş tereyağı sürüp 5 parçayı üst üste koyunDaha sonra bu hamurları tek parça olarak açabildiğiniz kadar açıp tekrar tereyağı sürüp resimdeki gibi parçalara ayırınHer parçaya peyniri eşit olarak paylaştırıp sigara böreği gibi sarıp yağlı kağıda dizinDaha sonrada üzerlerine yumurta sarısını sürüp 175 c de pişirinÇok hafif ve yumuşak bir poğaça oluyor,pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi benceHepinize iyi pazarlar ve mutlu,neşeli kahvaltılarAfiyetler olsun))

Alıntı Yaparak Cevapla