Konu
:
Katmerli Poğça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Katmerli Poğça Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katmerli Poğça Tarifi
Katmerli Poğça Tarifi
Malzemeler
1 pekat yaş maya
yarım çay bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı ve sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar un
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
İçi
peynirli veya kıymalı yapabilirsiniz sizlere kalmış
Yapılışı
Ilık su ile mayayı eritip arkasından yumurta sarısı ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp
hamuru hazırlayıp bir tarafta iyice kabarmasını bekleyin
Kabarmış olan hamurunuzu 5 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açıp aralarına erimiş tereyağı sürüp 5 parçayı üst üste koyun
Daha sonra bu hamurları tek parça olarak açabildiğiniz kadar açıp tekrar tereyağı sürüp resimdeki gibi parçalara ayırın
Her parçaya peyniri eşit olarak paylaştırıp sigara böreği gibi sarıp yağlı kağıda dizin
Daha sonrada üzerlerine yumurta sarısını sürüp 175 c de pişirin
Çok hafif ve yumuşak bir poğaça oluyor,pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi bence
Hepinize iyi pazarlar ve mutlu,neşeli kahvaltılar
Afiyetler olsun
))
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul