Konu
:
Güz Gülü Ekmeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Güz Gülü Ekmeği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güz Gülü Ekmeği Tarifi
Güz Gülü Ekmeği Tarifi
Malzemeler :
5 su b
söke un
1 paket kuru maya
yarım çay b
zeytinyağı
1 tatlı k
tuz
1 tatlı k
toz şeker
1 su b
ceviz
alabildiği kadar ılık su
Ara katlar için:
zeytinyağı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
ceviz
çörek otu
susam
Hazırlanışı :
İlk olarak kekini hazırlayın
Bunun niçin yumurtaları karıştırma kabına kırın
Üzerine şekeri kırarak mikserle köpürene kadar çırpın
Daha sonra üzerine yarım çay b
su, vanilya, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Söke unu karıştırma kabına alın
ÜZerine kuru mayayı, tuzu ve toz şekeri alarak harmanlayın
Daha sonra ortasını açarak içine zeytinyağını ve alabildiği kadar ılık su dökerek hamuru yoğurmaya başlayın
Daha sonra önceden bir süre ılık suda beklettiğiniz cevizi doğrayıcıdan geçirerek hamura ilave edin
Hazırladığınız hamurdan elmadan biraz daha ufak bir top hamur ayırın
Kalan hamuru 2 ye ayırın
Her bir hamuru da 4 bezeye ayırarak 8 beze elde edin
Bu bezeleri tabak büyüklüğünde açın
4' er tane üstüste koyarak aralarını yağlayın
İlk hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın
Ortadan uç kısımlarına kadar,ucunu kemeyecek şekilde kesin
Sonra orta kısmımdan ucunu tutarak açın
Dİğer hamuru da ortasına alarak aynı şekilde kesin
Fakat keserken uç kısımlarının bir öncekinin ortasına gelmesi gerektiğine dikkat edin
En son başta ayırmış olduğunuz hamuru ortasına koyarak üzerine yumurta sarısı sürün
Bütün cevizlerden kondurduktan sonra çörek oyu ve susam serpip 180 derecede pişmeye bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul