Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Mantarlı Makarna Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Mantarlı Makarna Tarifi



60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 çorba kaşığı tereyağı

1 küçük soğan (ince doğranmış)

250 gr dana kıyması (iki kez çekilmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

500 gr mantar (yıkanıp temizlenmiş ve dilimlenmiş)

250 gr (1 su bardağı) krema

2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

500 gr makarna (haşlanıp, süzülmüş ve sıcak olarak saklanmış)

60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi

Orta boy bir tencerede, orta ateşte, 60 gr tereyağı eritiniz Yağ kızınca soğanı ekleyip 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz

Tencereye kıymayı ekleyerek, 5 dakika, kıyma kahverengileşene kadar kavurunuz Tuz, biber ve mantarları ekleyip, arasıra karıştırarak 5 dakika daha, mantarlar yumuşayana kadar pişiriniz

Kremayı ve maydanozu koyup iyice karıştırınız Ocağın altını kısıp, karışımı arasıra karıştırarak 4-5 dakika daha, karışım iyice ısınana kadar pişiriniz

Makarnayı ısıtılmış bir servis tabağma koyup kalan 1 çortoa kaşığı tereyağı, ortasına yerleştiriniz Makarnayı iki büyük kaşıkla karıştırınız

Makarnanın üstüne önce kıymalı sosu, daha sonra da kaşar peyniri rendesini dökerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla