Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Milföy Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Milföy Tarifi



Ispanaklı Milföy Tarifi

Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın Daha sonra bol susamve çörekotu serpin Yumuşayan milföy hamurlarını tartölet kalıplarının büyüklüğünde bir bardak ağzı ile kesin Daha sona kalıplara yerleştirin Aynı bardakla yağlı kağıttan parçalar kesip hamurların üzerine yerleştirin Kabarmaması için üzerlerine bakliyat koyunÖnceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirinDiğer taraftan içini hazırlamak için, tereyağını eritip piyazlık doğranmış soğanı 2 dakika sote edinÜzerine ince kıyılmış ıspanağı ekleyin Tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika daha kavurun En son ince kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın Pişen milföy çanaklarını fırından alıp, bakliyat ve kağıtları kaldırın Milföylerin yarısını servis tabağına alın İspanaklı karışımdan içine koyun Kalan milföyleri üzerlerine kapatıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla