Konu
:
Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur
Yalnız Mesajı Göster
Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur
Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur
Bu durum, meyvenin hücrelerinde yaşanan kimyasal tepkimeden kaynaklanıyor
Meyvelerdeki renk değişimi ve kararmalardan polifenoloksidaz enzimleri sorumlu
Bu enzimler, meyvelerde bulunan fenol bileşiklerin oksitlenmesine neden oluyor ve kahverengi lekeler beliriyor
Meyve dilimlendiğinde, çürüdüğünde ya da zamanla bozulduğunda, meyvenin hücre duvarları yıkılıyor ve kimyasal karışma başlıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul