Yalnız Mesajı Göster

Ayiraçlar=İndikatörler-Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin Ayıraçları

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayiraçlar=İndikatörler-Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin Ayıraçları



AYIRAÇLAR=İNDİKATÖRLER

• Çeşitli maddeleri tanımak varlığını anlamak için kullanılan maddelere ayıraç denir

KARBONHİDRAT

ekmek,pilav,makarna,unlu yiyecekler,patates,süt,süt ürünleri,meyveler vb

• Nişasta + İyot Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk

• Nişasta + Lügol Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk

• Glikoz + Benedict Çözeltisi ---ISI--> Kiremit Kırmızısı Renk

• Glikoz + Fehling Çözeltisi ---ISI---> Kiremit Kırmızısı Renk

• Selüloz + İyotlu Çinkoklorür------ >Açık Mavi veya Yeşil Renk

• Glikojen +İyot Çözeltisi------>Kahverengi-Kırmızı renk

PROTEİNLER

et,süt,yumurta,peynir,bakla,fasülye,nohut,mercim ek vb

• Protein + Nitrikasit ---ISI--- > Sarı Renk

• Protein + Biüret ----ISI---- > Mor - Menekşe Renk

• Protein + Fehling Çözeltisi---ISI--->Menekşe Renk

• Protein + Lügol ---ISI---> Sarı Renk

YAĞLAR

içyağı,kuyrukyağı,zeytinyağı,mısıryağı, pamukyağı,

ayçiçekyağı,soyayağı,fındık,ceviz,fıstık yağı

• Yağ + Eter ----> Kağıt üzerinde saydam leke

• Yağ + Aseton ----> Kağıt üzerinde saydam leke

• Yağ + Alkol ----> Kağıt üzerinde saydam leke

• Yağ +Sudan III ----ISI---> Kırmızı damlacıklar

Alıntı Yaparak Cevapla