Konu
:
Buyrun İçki Çeşitlerimiz (:
Yalnız Mesajı Göster
Buyrun İçki Çeşitlerimiz (:
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Buyrun İçki Çeşitlerimiz (:
CİN
Türkçe de okunuş şekliyle yazılan cinö esas yazılışıyla (gin) adını ardıç ağacının nohut büyüklüğündeki meyvelerinden alır
Bu içkinin ıil yapıldığı memleket Hollandadır
Bu klelımenin aslı İtalyanca gıneproö Hollandacada genever Fransızca genıevre ve ingilizce juniper berries olan ardıç ağacının meyvelerinden gelir
İlk cinin hollanda da yapıldığını söylemiştik
Dr Franciscus La Boe adındaki bir ilaç kimyageri alkolle ardıç ağacının bu meyvesini birlikte damıtarak böbrek rahatsızlıklarına bir ilaç olarak keşfetmiştir bu içkiyi
XVI
Yüzyılın ortalarında kullanılmaya başlayan bu içki ingilizlerin dünyanın dört bucaüına yaymasıyla meşurlaşmıştır
Her ne kadar ilk cini Hollandalılar yapmışsa da bugün meşur olanı ve tutulanı İngilizlerin ürettiği Lonon Dry Gin stilidir
Hollandalıların ürettiğine ve ya stiline Dutch ve ya Genever Gin denir
Hollandalılarinki daha ağır ve karışık kokuluyken ingilizlerin stili daha hafif ve hoş kokuludur
Cin, saf alkolün ikinci kez ve çeşıtli aromatik bitkilerle birlikte damıtılmasıyla elde edilir
Bazı Cin imalatçıları üç kez damıttıklarını söylerler
Bu içkinin aromalandırılmasında kullanılan başlıca bitki ardıç aüacının küçük siyah renkli meyveleridir
Bundan başka kişniş tohumu, melek otu kökü, badem, kurutulmuş limon ve portakal kabuğu gibi bitkiler kullanılır
Her cin fabrikasının sır olarak gizlediği kendine öz formülleri vardır
Formülde yer alan bitkiler imbiklerin kuüu boynu denilen kısmına yerleştirilir
Isıtma neticesinde buharlaşarak bu bitkilerden süzülerek geçen alkol istenilen aromayı bu sekilde kapmış olur
Ayrıca başka başka sistemlerde saülanan bu tip aromatik esansların saf alkolle karıştırılmasıyla elde edilen cinler de olur ama bunlar üstün kalite bir ürün sayılmaz
Cin üretiminde kullanılan alkollerin bazıları hububatlardan, bazıları da şeker kamışı melasından veya başka bitkilerden elde edilirler
En çok tutulanları daha ziyade hububatlardan elde edilen alkolle yapılan cinlerdir
Cin damıtıldıktan sonra sulandırılarak istenilen alkol seviyesine düşürülür
Bu içki diğer bütün içkilerin zıttına hiçbir zaman dinlendirilmez
Şişelendikten sonra pazarlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul