Yalnız Mesajı Göster

Ezberim Den Mutfak Menüsü

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ezberim Den Mutfak Menüsü



Çokokremli dondurma pastası ve çilekli limonata



Malzemeler:

1 ince pasta tabanı/ cheesecake tabanı/ brownie
1lt vanilyalı dondurma
2 çay bardağı damla çikolata
1lt çilekli dondurma
5-10 adet çilek, doğranmış
1lt antep fıstıklı dondurma
1 portakalın kabuğu, rendelenmiş
100gr çokokrem
Hazırlanması:

Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin Kullanacağınız tabanı kalıba bastırarak yayın Vanilyalı dondurmayı 15 dakika oda sıcaklığında bekletin Dondurmayı damla çikolata ile karıştırıp tabanın üzerine yayın Bir çay kaşığı ile üzerine ara ara çokokrem dökün
Kalıbı dondurucuya kaldırıp çilekli dondurmayı çıkartın Çilekli dondurmayı biraz bekletip doğradığınız çileklerle karıştırın Kalıbı dolaptan çıkartıp dondurmayı yayın Üzerine tekrar çokokrem döküp dolaba kaldırın
Fıstıklı dondurmayı bekletip sürülebilir kıvama gelince portakal kabukları ile karıştırın En son bu karışımı kalıba yayın ve dondurucuda en az 4 saat bekletip servis yapın



Çilekli Limonata

Living'deki asıl tarifte her bir bardak için 4 yemek kaşığı toz şeker kullanılıyordu ama ben her bir bardağa 1 tatlı kaşığı toz şeker koydum Siz şekeri kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz

Malzemeler:

yarım kg çilek
2 tatlı kaşığı toz şeker
limon suyu
soda
Hazırlanması:

Yıkayıp saplarını kopardığınız çilekleri şekerle beraber blendırdan geçirin
Her bir bardağa 3 yemek kaşığı çilek püresi, 4 yemek kaşığı limon suyu, dilediğiniz miktarda şeker, buz ve soda koyup servis yapın
Dilerseniz bu karışımı buz küplerinde dondurarak içeceklerinizde kullanabilir veya kağıt bardaklara doldurup çubuk saplayarak çilekli dondurma elde edebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla