Konu
:
Ezberim Den Mutfak Menüsü
Yalnız Mesajı Göster
Ezberim Den Mutfak Menüsü
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ezberim Den Mutfak Menüsü
Çokokremli dondurma pastası ve çilekli limonata
Malzemeler:
1 ince pasta tabanı/ cheesecake tabanı/ brownie
1lt vanilyalı dondurma
2 çay bardağı damla çikolata
1lt çilekli dondurma
5-10 adet çilek, doğranmış
1lt antep fıstıklı dondurma
1 portakalın kabuğu, rendelenmiş
100gr çokokrem
Hazırlanması:
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin
Kullanacağınız tabanı kalıba bastırarak yayın
Vanilyalı dondurmayı 15 dakika oda sıcaklığında bekletin
Dondurmayı damla çikolata ile karıştırıp tabanın üzerine yayın
Bir çay kaşığı ile üzerine ara ara çokokrem dökün
Kalıbı dondurucuya kaldırıp çilekli dondurmayı çıkartın
Çilekli dondurmayı biraz bekletip doğradığınız çileklerle karıştırın
Kalıbı dolaptan çıkartıp dondurmayı yayın
Üzerine tekrar çokokrem döküp dolaba kaldırın
Fıstıklı dondurmayı bekletip sürülebilir kıvama gelince portakal kabukları ile karıştırın
En son bu karışımı kalıba yayın ve dondurucuda en az 4 saat bekletip servis yapın
Çilekli Limonata
Living'deki asıl tarifte her bir bardak için 4 yemek kaşığı toz şeker kullanılıyordu ama ben her bir bardağa 1 tatlı kaşığı toz şeker koydum
Siz şekeri kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Malzemeler:
yarım kg çilek
2 tatlı kaşığı toz şeker
limon suyu
soda
Hazırlanması:
Yıkayıp saplarını kopardığınız çilekleri şekerle beraber blendırdan geçirin
Her bir bardağa 3 yemek kaşığı çilek püresi, 4 yemek kaşığı limon suyu, dilediğiniz miktarda şeker, buz ve soda koyup servis yapın
Dilerseniz bu karışımı buz küplerinde dondurarak içeceklerinizde kullanabilir veya kağıt bardaklara doldurup çubuk saplayarak çilekli dondurma elde edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul