10-28-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezberim Den Mutfak Menüsü

malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
1 su bardağı vişne suyu
hazırlanması:
1 4 yumurtayı, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın bu karışımdan bir su bardağı ayırın
2 kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın (ben önce un ve vanilyayı ekleyip karıştırdım, ardından kabartma tozunu ilave edip düşük hızda bir-iki kez daha karıştırdım )
3 kek malzemenizi kare borcama dökün, 180C'de 50 dakika pişirin pişince fırını kapatın, üzerine vişne suyunu döküp, 3-5 dakika çekmesini sağlayın vişne suyunu çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın
4 isterseniz üzerine krem şanti sürerek servis yapın
malzemeler:
hamur malzemeleri:
2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 yumurtanın sarısı
iç malzemeleri:
1 kase haşhaş
yarım çay bardağı sıvı yağ
hazırlanması:
1 2 su bardağı ılık sütte 1 paket mayayı eritin eriyen mayayı; 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un ile karıştırarak hamur yapın hamurun üzerine bir bez örterek 1,5-2 saat mayalandırın
2 mayalanan hamuru üç parçaya ayırın her bir parçayı elinizle 25 cm çapında açın hamurları aralarına haşhaşlı iç malzemeden sürerek üst üste koyun üç kat hamuru ortadan ikiye bölün her yarıdan iki parmak kalınlığında paralel parçalar kesin kestiğiniz üç katlı parçaların her birini simit gibi burun ve çevirerek sarın
3 çörekleri hafif yağlanmış tepsiye dizin üzerlerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 170C fırında yarım saat pişirin
|
|
|