Yalnız Mesajı Göster

Ezberim Den Mutfak Menüsü

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ezberim Den Mutfak Menüsü



Çikolata Soslu Muzlu Pasta

Malzemeler:

1 adet 2 katlı kakaolu pasta keki
1 paket muzlu puding
2 adet muz
çikolata sosu
hindistan cevizi
Hazırlanması:

Pasta kekinin bir katını içine streç serilmiş derin bir kasenin tabanına yerleştirip üzerini sütle ıslatın Muzlu pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın (Süt miktarını biraz azaltırsanız daha iyi olur) Muzları doğrayıp pudinge karıştırın ve bu karışımı kekin üzerine dökün
Kalan keki pudingin üzerine kapatıp tekrar sütle ıslatın Bu halde bir gece buzdolabında bekletin
Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın Pastayı ters çevirin Üzerine sostan döküp hindistan cevizi ile süsleyin

Soya Soslu Tavuk:



Malzemeler:

1kg kuşbaşı tavuk
3 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı soya sosu
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
pul biber
kekik
tuz

Hazırlanması:

Tüm malzemeyi harmanlayarak tavukla karıştırın Karışımı en az 3 saat bekletin
Yarım çay bardağı sıvı yağı teflon tavaya alın Tavuğu tavaya koyup arada karıştırarak 15 dakika pişirin

Havuçlu kek



Malzemeler:
Kek Harcı:
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış
1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş (ceviz yoksa fındık da olur)
2 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Üzerine sermek için:
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
1 Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın 1,5 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın

2 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin

3 Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın

4 1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın

5 Fırını kek ayarında 175C'ye getirin Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın (Ben altılı kek kalıbımı kullandım)

6 Harcı kalıbın içine boşaltın Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin (sıcakken tabanına yapışabiliyor) Soğuduktan sonra üzerine elek ile pudra şekeri serpin (sıcakken serperseniz pudra şekeri erir)


Alıntı Yaparak Cevapla