Yalnız Mesajı Göster

Ezberim Den Mutfak Menüsü

Eski 10-28-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Ezberim Den Mutfak Menüsü

Beşamal soslu,sucuklu fırın makarna

malzemeler:

yarım paket makarna
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
1 parmak sucuk
1 domates
hazırlanması:

tencereye suyu koyup kaynatın bu arada bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun en son 3 su bardağı süt devamlı karıştırarak azar azar ekleyin süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın
tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin makarnalar yumuşayana kadar pişirin pişince süzüp geniş bir kaseye alın beşamel sosu ekleyip karıştırın kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın en son hafif kızartılmış sucukları ekleyin
tüm karışımı dikdörtgen pyrex'e döşeyin üzerine kalan kaşar rendesini serpin en üste halka halka doğranmış domatesleri dizin 175C fırında pişirin

Mısır usulü dereotlu ve naneli beyaz peynir salatası:

Malzemeler:

200gr beyaz peynir
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 orta boy salatalık, doğranmış
1 küçük kırmızı soğan, doğranmış (arzuya göre)
2 yemek kaşığı taze nane, doğranmış
2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
2 yemek kaşığı dereotu, doğranmış
Hazırlanması:

Beyaz peyniri bir kaba ufalayın Zeytinyağı ve limon suyuyla biraz ezip üzerine karabiber serpin Yavaşça salatalık, soğan ve otlarla karıştırın (Ben salatalığı kenarına dizerek servis yapmayı tercih ettim)

Fındıklı ıslak kek

Malzemeler:

125gr tereyağı
180gr bitter çikolata
1 su bardağı (165gr) toz şeker
4 yumurta, çırpılmış
1 su bardağı (150gr) un, elenmiş
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı fındık, kavrulmuş ve irice dövülmüş
Hazırlanması:

Fırını 175C'ye getirin Küçük boy bir borcama (tarifin aslında 20x30cm boyutlarında kap deniliyordu) yağlı kağıt serin
Tereyağını ve çikolatayı bir tavada düşük ısıda eritin Çikolatalı karışımı bir kaba alıp şeker ve yumurtayı ekleyin Elenmiş unu, yoğurdu ve fındıkları da ekleyip karışımı kaba dökün (ben karıştırma işlemlerini çırpma teli ile yaptım)
Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak ancak hala ıslak kalacak hal alıncaya kadar pişirin Kendi kabında soğutup dilerseniz dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla