Yalnız Mesajı Göster

Ezberim Den Mutfak Menüsü

Eski 10-28-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ezberim Den Mutfak Menüsü



Kasekuchen



malzemeler:

hamur için;
1 yumurta
75 gr toz şeker
125 gr yumuşak margarin
25 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
üzeri için;
birinci karışım:
yarım kg yoğurt
250 gr tatlı lor
yarım kilo süt
ikinci karışım:
2 yumurta
1 nescafe fincanı sıvı yağ
200 gr toz şeker
1 paket vanilyalı puding
üzeri için:
hindistan cevizi ve mandalina (veya herhangi bir sos)
hazırlanması:

hamur malzemesini yoğurup önceden yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyin
fırını 180C'ye getirin birinci karışımı bir kapta karıştırın ikinci karışımı da ayrı bir kapta karıştırın daha sonra bu ikisini birbiri ile karıştırın (sıvı bir karışım olacak) bu karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün
fırında yaklaşık bir saat üst karışım katılaşıp kenarları hafif yanmaya başlayana kadar pişirin (benimki biraz daha kısa sürdü) pişince fırını kapatın, içinden çıkarmayıp 1 saat daha bekletin ertesi gün kalıptan çıkarıp servis yapın

Zeytin yağlı yaprak sarması



malzemeler:

4-5 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
yarım limonun suyu
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
yarım kg salamura asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su

hazırlanması:
1 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun

2 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin 1-2 dakika daha kavurun sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun

3 diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun yaprağı sigara böreği gibi sarın

4 pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz) üzerlerine sarmaları dizin en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)

5 yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin tencereyi ateşe koyun su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın

Havuçlu kereviz salatası



malzemeler:
1 kereviz
1 havuç
birkaç diş sarımsak
yarım kg süzme yoğurt
1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
dereotu
ceviz
hazırlanması:
1 sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın kerevizleri üzerlerinde hiç siyah nokta kalmayacak şekilde soyun ve yoğurdun içine rendeleyin (kerevizler hemen kararabileceği için soyar soymaz yoğurdun içine rendelemeniz gerekiyor hatta siz rendelerken bir başkası bir yandan yoğurtla kerevizi karıştırabilirse daha iyi oluyor)

2 havuçları da soyup yoğurda rendeleyin zeytinyağını ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın servis tabağına alıp üzerlerine dereotu ve irice dövülmüş ceviz serpin

Alıntı Yaparak Cevapla