Yalnız Mesajı Göster

Pezik (Pazı) Kökü Turşusu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pezik (Pazı) Kökü Turşusu Tarifi



Pezik (Pazı) Kökü Turşusu (Giresun)

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Malzemeler:
1 kg pezik kökü
1 kg kırmızı pancar
4 su bardağı üzüm sirkesi
2 adet sarımsak
3 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı tuz
6 adet acı biber
su

Hazırlanışı:
Pezik ve kırmızı pancarlar yıkanıp bir tencereye alınır, üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlanır, süzgece alınır, suyu süzülür ve peziklerin kabukları temizlenir Pezikler ortadan ikiye bölünerek kesilir ve pancarlarla birlikte kavanoza yerleştirilir
Diğer tarafta sarımsaklar ayıklanıp havanda dövülür Biraz diri bırakılmalıdır Sarımsak, tuz, biber ve şeker kavanoza konur üzerini örtecek kadar su eklenip ağzı sıkıca kapatılarak ışık almayan yerde saklanır

Alıntı Yaparak Cevapla