Konu
:
Pezik (Pazı) Kökü Turşusu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pezik (Pazı) Kökü Turşusu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pezik (Pazı) Kökü Turşusu Tarifi
Pezik (Pazı) Kökü Turşusu (Giresun)
Giresun İl
Kültür
ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeler:
1 kg
pezik kökü
1 kg
kırmızı pancar
4 su bardağı
üzüm
sirkesi
2 adet
sarımsak
3 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı tuz
6 adet acı
biber
su
Hazırlanışı:
Pezik ve kırmızı pancarlar yıkanıp bir tencereye alınır, üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlanır, süzgece alınır, suyu süzülür ve peziklerin kabukları temizlenir
Pezikler ortadan ikiye bölünerek kesilir ve pancarlarla birlikte kavanoza yerleştirilir
Diğer tarafta
sarımsak
lar ayıklanıp havanda dövülür
Biraz diri bırakılmalıdır
Sarımsak, tuz,
biber
ve şeker kavanoza konur üzerini örtecek kadar su eklenip ağzı sıkıca kapatılarak ışık almayan yerde saklanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul