10-28-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Yumurta Tarifi
5 adet yumurta
100 gram kaşar
2 adet patlıcan
250 gram süt
150 gram yağ
1 silme çorba kaşığı un
250 gram çalı fasulyesi
Yumurtalar haşlanır, uzunlamasına ikiye bölünür Sarıları çıkarılır, rendelenir Külde veya ateşte pişmiş, püre haline getirilen patlıcan 100 gr kaşar rendesi, 50 gr yağ ile karıştırılır Yumurta beyazlarının boşluklarına doldurulur Fırına giren bir tabağa, yumurtalar, yuvarlak kısmı üste gelmek şartı ile, yerleştirilir Un, 50 gr yağ ile hafif kavrulur, süt ilâve edilir, koyulaşınca yumurtaların üzerine dökülür, peynir rendesi serpilir, fırında kızartılır
Yumurtaların etrafına ince kıyılmış ve tuzlu suda haşlanmış fasulye ile yumurta sarısı serpilir
Not: Kışın, patlıcan ve fasülye yerine ıspanak püresi kullanılır
|
|
|